Izvor: B92, 17.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luci: Nastaviti evrointegracije

Beograd -- U Briselu postoji zainteresovanost da se u Srbiji što pre formira Vlada kako bi proces evropskih integracija bio nastavljen, kaže ambasador Slovenije Miroslav Luci.

U intervjuu za B92 Luci ocenjuje da je taj proces moguće ubrzati i da Srbija ima šanse da uskoro postane i kandidat za članstvo u Uniji. Slovenija se zalaže i za brzo ukidanje viza za građane Srbije, kaže ambasador Luci.

Ambasador Luci dodaje da ohrabrenje koje se čuje od evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnika ne dolazi kao podrška bilo kojoj stranci već građanima koji su na izborima jasno izrazili evropsko opredeljenje.

Srbija ima potencijal za ubrzavanje evrointegracija jer se i pre izbora dogodilo nekoliko značajnih događaja u tom pravcu, kaže Luci.

Slovenački ambasador ne slaže se sa kritikama, pre svega, iz regiona da Srbija dobija povlašćeni položaj u odnosu na druge zemlje

Luci dodaje da će slovenačko predsedavanje Uniji svakako ostati upamćeno po angažmanu na bržim integracijama Srbije, naročito na potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Slovenija je među prvim zemljama Unije počela da izdaje besplatne vize građanima Srbije.

Pogoršavanje odnosa između Slovenije i Srbije posle priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova nije uticalo na slovenačke privrednike, kaže ambasador Luci.

On dodaje da slovenačkim intvestitorima govori da je Srbija sigurna zemlja u koju se očekuju da dođu velike investicije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.