Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 12.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liberalizacija nadohvat ruke

BRISEL - Komesar Evropske unije za proširenje Oli Ren i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić na zajedničkoj konferenciji za novinare u Briselu izrazili su nadu da će ove godine biti ukinute vize građanima Srbije. „Nadam se da će Evropska komisija dati preporuku o ukidanju viza do letnje pauze,“ izjavio je Ren.

Prema njegovim rečima, Srbija je bila konstruktivan, aktivan i pouzdan partner u ispunjavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << obaveza sa mape puta za viznu liberalizaciju. On je naveo da će se o preostalim tehničkim problemima, poput izdavanja pasoša, razgovarati na današnjem sastanku predstavnika Evropske komisije i srpskih funkcionera.

Ministar Jeremić ponovio je spremnost Srbije da nastavi evropskim putem i ispunjavanjem evropskih kriterijuma i kriterijuma iz mape puta za viznu liberalizciju.

„ Članstvo u EU je nas strateški cilj i mi ćemo nastaviti s našim naporima bez obzira na teškoće s kojima smo suočeni“ rekao je on.

Taj proces je validan, institucije vredno rade na ispunjavanju kriterijuma dodao je Jeremić. „Sve institucije u Srbiji veoma ozbiljno shvataju prioritet integracije u EU, „ istakao je ministar Jeremić .

Šef srpske diplomatije rekao je da će Beograd nastaviti da izdaje pasoše svim građanima Srbije koji se pridržavaju zakona.   

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.