Košarkašice u Bugarskoj za EP

Izvor: B92, 13.Sep.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašice u Bugarskoj za EP

Najbolje košarkašice Srbije u subotu (18.00) u Bugarskoj igraju odlučujuću utakmicu za plasman na PE.

Ekipa koju vodi Jovica Antonić nalazi se na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Letoniji. Posle dva uvodna poraza selekcija Srbije ostvarila je tri pobede i na gostovanju u Bugarskoj ima priliku da obezbedi 'vizu' za šampionat Evrope. Reprezentacija Srbije pobedom obezbeđuje plasmana a u slučaju poraza mogla bi na Prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrope ako Grkinje savladaju tim Belgije.

Ne želimo da ulazimo ni u kakve kalkulacije. Moramo da pobedimo, jer smo odlično odigrale kompletan ciklus kvalifikacija, a trijumf u poslednjem meču s Bugarkama daće nam određenu dozu samopouzdanja za budućnost. Mlada smo ekipa, ali se već pokazalo da imamo i iskustvo, jer smo odigrale odlično u veoma teškim trenucima. Iza nas je niz od tri pobede i nećemo sad da stanemo, istina je da Grčka pobedom nad Belgijom i nama završava posao, ali pobeda je pobeda," rekla je Maja Miljković za novosadski 'Denvnik'.

Utakmica se igra u bugarskom mestu Samokov počinje u 18 časova.

Grupa ’D’, šesto kolo:

Bugarska – Srbija (18.00)

Grčka – Belgija (19.00)

Tabela:

1. Grčka ...... 5 ... 4 1 ... 369:336 ... 9

2. Srbija ...... 5 ... 3 2 ... 357:357 ... 8

3. Belgija ...... 5 ... 2 3 ... 367:349 ... 7

4. Bugarska ...... 5 ... 1 4 ... 325:376 ... 6

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkašice protiv Bugarki za plasman na EP

Izvor: RTS, 13.Sep.2008

Košarkašice Srbije u poslednjem kolu kfalifikacionog ciklusa igraju meč odluke za plasman na EP 2009. u Letoniji protiv selekcije Bugarske. .Plasman na EP izboriće 9 timova, po dva najbolje plasirana iz kvalifikacionih grupa i najuspešniji trećeplasirani...

Nastavak na RTS...

Osveta Fincima vodi u Poljsku

Izvor: Blic, 15.Sep.2008, 07:37

„Beogradska arena" će u sredu predstavljati konzulat. Košarkaši Srbije već bi tada trebalo da, uz pomoć mnogobrojnih navijača, stave poljsku vizu u svoje pasoše i da posle uspešno obavljenog posla vezanog za plasman na Evropsko prvenstvo 2009. polako usmeravaju misli ka klupskim obavezama....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.