Konačna odluka Amerike? Nema viza za Ruse; Zaharova: Jasno je...

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 15:41

Konačna odluka Amerike? Nema viza za Ruse; Zaharova: Jasno je...

Ruski novinari koji su trebali da prate Sergeja Lavrova na sednicu SB UN u Njujorku nisu dobili američke vize, napisala je Marija Zaharova na Telegramu.

"Ostalo je 40 minuta do polaska novinara u Njujork. Svi su na aerodromu. Vize nisu izdate. Odgovor američke ambasade: 'Radimo na tome'. Ovo jasno pokazuje kako se manipuliše temom slobode govora i prava novinara", napisala je diplomata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ranije je Lavrov rekao da su SAD zloupotrebile položaj zemlje domaćina sedišta UN prilikom izdavanja viza ruskoj delegaciji u Savetu bezbednosti, jer vize nisu izdate nekim članovima delegacije, kao ni svim novinarima. Američka strana nije ni na koji način objasnila neizdavanje viza predstavnicima ruskih medija.

Rusija predsedava Savetom bezbednosti UN u aprilu. Šef ruskog diplomatskog resora, u okviru predsedavanja, učestvovaće na sastancima Saveta bezbednosti 24. i 25. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"JASNO JE - MANIPULIŠU" Zaharova raskrinkala Sjedinjene Države

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2023

Marija Zaharova optužila je SAD da manipulišu slobodom govora...Marija Zaharova napisala je na Telegramu da ruski novinari koji su trebali da prate Sergeja Lavrova na sednicu SB UN u Njujorku nisu dobili američke vize...- Ostalo je 40 minuta do polaska novinara u Njujork. Svi su na aerodromu. Vize...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.