Kacin: Srbiji ne preti uvođenje viza

Izvor: Blic, 08.Jan.2014, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Srbiji ne preti uvođenje viza

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da Srbiji ne preti direktna opasnost od ponovnog uvođenja viza za zemlje Evropske unije.

Kacin je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da će se u izveštaju o napretku Srbije na putu ka EU naći njegov amandman u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se pozivaju zemlje članice da Srbiju proglase za zemlju sigurnog porekla.

Prema njegovim rečima, radi se o instrumentu koji bi obesmislio traženje azila od strane lažnih azilanata u zemljama Unije.

- Taj amandman je podržan u mojoj političkoj grupi i ušao je u proceduru i o njemu ćemo raspravljati u sredu, a u četvrtak glasati, tako da mislim da smo u Evropskom parlamentu učinili sve što je u našoj mogućnosti da se smanji opasnost od ponovnog uvođenja viza na najmanju moguću meru - kazao je Kacin.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.