KVALIFIKACIJE: Portugal PRVI overio vizu za EVRO, to potom učinile još dve selekcije, uspešan debi Miloševića

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2023, 23:11

KVALIFIKACIJE: Portugal PRVI overio vizu za EVRO, to potom učinile još dve selekcije, uspešan debi Miloševića

Ronaldo sa dva gola postavio novi rekord.

Ovog petka, 13. oktobra odigrano je sedam mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se sledeće godine održati u Nemačkoj. Videli smo nekolilo izuzeztno zanimljivih mečeva, stoga krenimo redom.

Fudbaleri Portugala pobedili su Slovačku (3:2) i tako se plasirali na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Nemačkoj 2024. godine.

Portugal je vodio posle prvih pola sata sa 2:0, a strelci su bili Gonsalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ramos u 18, odnosno Kristijano Ronaldo iz penala u 29. minutu.

Gosti su smanjili preko Davida Hancka u 69, da bi novu prednost domaćinu doneo Ronaldo tri minuta kasnije.

Stanislav Lobotka je zakucao situaciju u Portu, golom u 80. minutu, međutim, to je bilo sve, a Portugalci su u nastavku samo propustili da postignu još bar jedan gol.

U istoj grupi Island i Luksemburg odigrali su 1:1, dok je Bosna i Hercegovina na gostovanju pobedila Lihtenštajn sa 2:0, golovia Rahmanovića i Stevanovića. Bio je to debi Save Miloševića na klupi selekcije BiH.

Fudbaleri Francuske takođe su se plasirali na Evropsko prvenstvo, pošto su derbiju kola i grupe B savladali Holandiju u Amsterdamu rezultatom 2:1. Oba gola za Petlove dao je Mbape, dok je utešni pogodak Lalama priredio Hartman.

U ovoj grupi Grci su na gostovanju pobedili sa 2:0 Republiku Irsku.

Derbi su u grupi F u Beču igrali Austrija i Belgija, a gosti su slavili sa 3:2.

Sve bolji igrač Sevilje Lukebakio bio je dvostruki strelac za renoviranu Belgiju u 12. i 55. minutu. U listu strelaca se naravno upisao i Romelu Lukaku, koji je Šalagera matirao u 58. minutu. Lajmer je smanjio na 1:3 u 73. minutu, Onana dobio crveni karton u 78. minutu, a Sabicer je iz penala u 84. minutu pogodio za 2:3, uneo dramu, ali je Belgija izdržala u finišu i odmela tri boda.

Austrija je večeras izgubila, ali ne mora puno da brine po pitanju plasmana u Nemačku.

Ranije danas je u ovoj grupi Azerbejdžan pobedio u Estoniji sa 2:0.

Belgija ima 16 bodova iz šest mečeva i plasirala se na EURO, Austrija je ostala na 13 bodova iz šet mečeva, dok je Švedska daleko na trećem mestu sa samo 6 bodova iz pet utakmica.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.