KANADSKE VIZE NA DVE GODINE

Izvor: Kurir, 02.Dec.2011, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KANADSKE VIZE NA DVE GODINE

OTAVA - Podnete su prve prijave za nove, supervize za ujedinjenje porodica useljenika u Kanadi sa bliskim rođacima iz zemalja porekla, objavljeno je u Otavi.

Ministar za državljanstvo Džejson Keni (Jason Kenney) je objavio da će roditelji i babe i dede doseljenika u Kanadu brže dobijati vize za duže posete i boravak sa decom, unucima i unukama.

"Super-viza" važi do 24 meseca.

Da bi neko dobio tu vizu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mora da bude roditelj ili deda ili baba državljanina Kanade ili stanovnika sa stalnom dozvolom boravka (rezidenta).

Kandidat za "super-vizu" moraće da priloži pismeni dokaz da će ga deca, odnosno unuci, finansijski pomagati tokom boravka, i dokaz da njihova primanja zadovoljavaju neophodan minimum.

Biće potrebno da roditelji ili dede i babe prođu medicinske preglede predviđene za doseljenike, i da kupe sveobuhvatno medicinsko osiguranje za najmanje jednu godinu boravka.

Rok za izdavanje vize je oko dva meseca od dana podnošenja zahteva.

Do sada je bilo slučajeva da se na odobrenje za posetu deci ili unucima čeka i do osam godina.

Izdavanje "super-viza" je deo plana za pospešivanje ujedinjenja porodica koji je u novembru najavilo Ministarstvo za imigraciju.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.