Junker: Zahtevi Turskoj neće biti ublaženi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Zahtevi Turskoj neće biti ublaženi

Turska mora da ispuni sve zahteve za putovanje bez viza u zemlje članice Evropske unije, poručio je danas predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, naglasivši da ti kriterijumi neće biti ublaženi.

"Turska mora da ispuni sve preostale uslove da bi Komisija mogla da usvoji njen predlog u narednim mesecima", rekao je Junker na plenarnoj sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Kako je istakao, "ti kriterijumi neće biti razvodnjeni", prenosi Rojters.

EU zavisi od Turske kad je reč o smanjenju priliva migranata i izbeglica u Evropu i Junker je ranije ocenio da je sporazum koji je 28-člani blok u martu postigao sa Ankarom s tim u vezi već počeo da daje rezultate.

Međutim, Ankara je juče zapretila da će se povući iz tog sporazuma ukoliko EU ne ispuni svoj deo dogovora, odnosno ako ne ublaži zahteve za ukidanje viza Turcima koji putuju u EU, podseća britanska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.