Još niste završili posao

Izvor: Glas javnosti, 01.Okt.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još niste završili posao

BEOGRAD - Poslanik Slovenije u Evropskom parlamentu Jelko Kacin, koji je pre dva dana reizabran na mesto izvestioca EP za Srbiju, u intervjuu za Glas javnosti kaže da je Srbija na dobrom putu da joj vize od 1. januara sledeće godine budu ukinute, ali da posao u vezi s tim još uvek nije završen. Kacin za sledeću nedelju najavljuje formiranja zapadnobalkanske grupe u EP, u kojoj će biti svi izvestioci za zemlje zapadnog Balkana i gde će se ugovarati strategija budućeg rada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Nisam upoznat sa onim što se dešava sa Glasom i Kurirom

Da li ste upoznati sa dešavanjima u Glasu javnosti i Kuriru i kako ih komentarišete?

- Nisam upoznat. Imam običaj da komentarišem samo ono u šta sam potpuno i detaljno upućen. U svakom slučaju, zbog moje izjave može se napraviti velika buka. Jednostavno ne mogu, ne smem i ne želim da pričam o tome.

Veoma je cudno da drzavljanin bivse jugoslovenske republike, Jelko Kacin, daje sebi pravo da uzima kao jedan od kriterijuma demokratije gej paradu ili paradu ponosa.ili da upotrebi ubistvo francuskog gradjanina, kao merilo stepena pravde u republici Srbiji. Ako sama Francuska zna da napravi razliku izmedju kriminalnog akta i neceg drugog, Kacin to uzima kao neko merilo da bi pokazao kako eto Srbija jos nije u stanju da se meri sa nekom drugom zemljom.

"Pride" u Srbiji nije održan zbog prijetnje nasiljem. Činjenica. U Sloveniji je uoči "Pride"-a teško pretučen jedan od organizatora "Pride". Činjenica. U Srbiji su navijači nasilni. Činjenica. U Sloveniji premijer dovlači vođu navijača "Viola" iz zatvora ne bi li ga nagovorio da mu ne minira naredbu koju je premijer dobio iz SAD-a. Činjenica. Navijači su nasilini u : Italiji, Grčkoj, Engleskoj... (sve redom članice EU). U Poljskoj bi homoseksualce kastrirali , Litva zabranila javno izražavanje homoseksualnosti (sve redom članice EU), gospodin Kacin zdušno brani koncepciju "izbrisanih", koncepciju koja je izravna negacija demokracije. Nastupanje iz pozicije jačeg je tipična demagogija (čitaj: licemjerje). Nažalost, ipak je činjenica je da su u pozicji jačeg (EU) i da licemjerje nikad nije bila etička kategorija. Etička kategorija demokratskog svijeta je "nacionalni interes" (čitaj: licemjerje). Ali tako je uvijek bilo, u starom Rimu vladala je maksima: "što vrijedi za konja, ne vrijedi za magarca"

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.