Još dve srpske posade u finalu EP

Izvor: RTS, 19.Sep.2009, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dve srpske posade u finalu EP

Laki četverac Srbije osvojio je prvo mesto u repasažu i plasirao se u finale Evropskog prvenstva u Beolorusiji. Dubl skul u sastavu Dušan Bogićević, Marko Marjanović zauzeo je drugo mesto u repasažu i takođe izborio vizu za finale.

Posada u sastavu Nemanja Nešić, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić pobedila je u svojoj grupi sa rezultatom 6:06,01. Iza njih plasirali su se četverci Španije, Mađarske, Belorusije i Portugala.

U drugoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grupi repasaža lakog četverca slavili su Česi ispred Italije, Austrije, Rusije i Litvanije. Po dve prvoplasirane posade iz svake grupe plasirale su se u A finale.

Dubl skul Srbije (Dušan Bogićević, Marko Marjanović) osvojio je drugo mesto u svojoj grupi u repasažu. Postigli su vreme 6:35,83, dok je prva bila posada Ukrajine (6:33,82). Treća pozicija pripala je Mađarima, a četvrta Gruziji.

U disciplini četverac bez kormilara Nenad Bedik, Predrag Lackov, Miloš Čudić i Igor Terzić moraće da se zadovolje utešnom trkom u B finalu, jer su u repasažu bili treći (6:13,01) iza Španije (6:03,95) i Grčke (6:07,04). Iza Srbije plasirale su se posade Slovenije i Moldavije.  

Nikola Stojić i Goran Jagar plasman u finale dvojca bez kormilara izborili su još u petak. 

"Razbili smo sve u našoj grupi. Nisu se nadali, ali sada neka se drugi plaše nas. Biće pakleno finale, jer svaki od šest čamaca može da osvoji medalju", ocenio je Miloš Tomić, dok je zadovoljan bio i član dubl skula Dušana Bogićevića.

"Odlično nam ide, cilj je bio finale i to smo i uradili. Dobro ćemo se odmoriti i učiniti sve da osvojimo medalju što je san svakog sportiste, posebno kad pritom znate da vas za takve uspehe nagrađuje i vaša država", naveo je Bogićević.

"Ovo je za nas, ipak, nešto posebno. Mislim da smo najmlađa posada u četvercu u Belorusiji. Ovo će nam biti veliko iskustvo. Nismo razočarali, u obe trke bili smo treći", rekao je Bedik posle trke.

Selektor Srbije Nebojša Ilić bio je zadovoljan zato što je ispunjen cilj: tri plasmana u finale.

"Najviše bih voleo da svi osvoje medalje, ali tome se nadaju sve posade koje su u finalu. I sitna greška može da odluči. Po rezultatima, dvojac i četverac mogu da se bore za zlato. Ipak, ne bih da prognoziram. Momci odlično rade, sada im je potreban mir", naveo je Ilić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.