Jedno mesto, dve želje: Votford i Kristal Palas za Premijer ligu od 16 časova na Sport klubu

Izvor: Blic, 27.Maj.2013, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedno mesto, dve želje: Votford i Kristal Palas za Premijer ligu od 16 časova na Sport klubu

Koji tim iz Čempionšipa će overiti poslednju vizu za Premijer ligu? Kardif i Hul već su deo elitnog društva, a 27. maja, posle odlučujućeg meča baraža između Votforda i Kristal Palasa znaće se i ime trećeg kluba koji će u sezoni 2013/14. izaći na crtu Mančester sunajtedu, Čelsiju, Arsenaliu, Liverpulu, Sitiju i ostalim članovima elite.

Legendarn istadion "Vembli" u Londonu bio je domaćin mnogo važnijim utakmicama od duela Votforda i Kristal Palasa, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jasno je da za navijače pomenutih klubova predstojeći meč ima ogroman značaj.

Ovaj duel u medijima već je nazvan i „najskupljom fudbalskom utakmicom“, jer pobednika i novog člana Premijer lige čekaju milionski sponzorski ugovori.

Votford je na volšeban način u poslednjem kolu izgubio već viđeno mesto u elitnoj diviziji, ali brzo su uspeli da se oporave od šoka i u polufinalu baraža u dva meča eliminišu Lester. Na klupi ovog tima sedi Đanfranko Zola i ukoliko se Votford tek treći put u istoriji plasira u Premijer ligu jasno je da će legendarni Italijan imati status božanstvau gradu od 90.000 stanovnika udajenom svega 30-tak kilometara od Londona. Poslednji put Votford je deo elitnog takmičenja bio u sezoni 2006/07.

Kristal Palas je 2005. ispao iz Premijer lige i menadžer Jan Holovej želi da ih vrati na glavnu pozornicu. Ekipa iz Londona je u polufinalu nadigrala Brajton, a bez obzira što u ligaškom delu takmičenja nijednom nisu pobedili Votford nadaju se da je došlo vreme da u meču, u kojem nema popravnog, zadaju bolan udarac Zolinom timu.

Votford je na startu Čempionšipa u gostima pobedio Kristal Palas sa 3:2, dok je na njihovom terenu bilo 2:2.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kevin Filips, Zaha za Premijer ligu

Izvor: B92, 27.Maj.2013

Fudbaleri Votforda i Kristal Palasa igraju na Vembliju najskuplju utakmicu na svetu - finale plej ofa Čempionšipa...U borbi za mesto u Premijer ligi, koje je procenjeno na 90 miliona funti, posle regularnih 90 minuta bilo je 0:0, a u 105. minutu Kevin Filips je dao gol iz penala...Votford je poslednjeg...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.