Jahjaga traži ukidanje viza

Izvor: B92, 24.Okt.2013, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga traži ukidanje viza

Priština -- Predsednica Kosova Atifete Jahjaga zatražila je od predsednika Nemačke Joahima Gauka podršku te zemlje za viznu liberalizaciju za građane Kosova.

U saopštenju iz njenog kabineta navodi se da je Jahjaga od Gauka zatražila podršku, jer je Nemačka jedna od vodećih država Evropske unije, ali i zbog toga što samo Kosovo nije obuhvaćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << viznom liberalizacijom.

Jahjaga je, takođe, izrazila veliku zahvalnost institucija i građana Kosova za, kako se navodi, neizmernu i svestranu podršku Nemačke svim procesima na Kosovu.

Gauk, je prema saopštenju, istakao da je evropska perspektiva Kosova i celog regiona jugoistočne Evrope jasna i ocenio da je potrebno ostvarivanje određenih standarda i kriterijuma.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jahjaga traži podršku Nemačke za viznu liberalizaciju

Izvor: Blic, 24.Okt.2013

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga zatražila je danas od predsednika Nemačke Joahima Gauka podršku te zemlje za viznu liberalizaciju za građane Kosova. ..U saopštenju iz njenog kabineta navodi se da je Jahjaga od Gauka zatražila podršku, jer je Nemačka jedna od vodećih država Evropske unije,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.