Iračani zarobili petoro Srba, 11 Bošnjaka i Hrvata, drže ih bez hrane i novca

Izvor: Blic, 25.Nov.2011, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračani zarobili petoro Srba, 11 Bošnjaka i Hrvata, drže ih bez hrane i novca

BANJALUKA - U kurdskom gradu Erbil u Iraku zarobljeno je petoro Srba, 11 Bošnjaka i jedan Hrvat i pošto im danas ističu turističke vize preti im opasnost da završe u zatvoru.

Jedan od njih, Elvis Ramić iz Blatnice kod Teslića, u Bosni i Hercegovini, apelovao je na svom fejsbuk profilu za pomoć, preneli su banjalučki mediji.

On je objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su se oni tamo našli posredstvom jedne nemačke firme, ali je njen vlasnik netragom nestao.

"Ne daju nam pasoše, hranu, pare. Gledajte kako da nam pomognete, na bilo koji način. Sada smo u Pank Vulage - Vilidžu. Sutra nam ističu turističke vize i moramo izaći iz zemlje, inače ćemo u zatvor", napisao je juče Ramić.

On je naveo da u kampu u kojem su smešteni ima Bugara, Rumuna, Kurda i ističe da su mu Bugari posudili laptop da se javi, ali da nije siguran da li će i to više moći.

"Mi smo ovde došli na prevaru. Obećan nam je posao. Nemac koji nas je doveo navodno je podigao neki novac i pobegao u Nemačku.

Sada su nas Iračani zarobili, oduzeli nam pasoše, ne daju nam hranu. Dobijemo jednu konzervu ribe dnevno, a radimo celi dan. Spavamo u nemogućim uslovima. Ovo je katastrofa", napisao je Ramić, prenose mediji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izgubljeni u Iraku

Izvor: RTS, 25.Nov.2011

Nepoznate osobe "zarobile" pet Srba, jedanaest Bošnjaka i jednog Hrvata u kurdskom gradu Erbilu u Iraku. Jedina poruka za poslednja 24 časa: Ne daju nam pasoše, hranu.. ..14.50 - U kurdskom gradu Erbilu u Iraku nema uhapšenih ni privedenih građana Srbije, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.