Inspektori u sarajevskim hotelima traže Sirijce

Izvor: Akter, 09.Okt.2015, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspektori u sarajevskim hotelima traže Sirijce

Inspektori Službe za poslove sa strancima BiH u sarajevskim hotelima, hostelima i sličnim objektima vrše detaljne provere hotelskih vaučera, na osnovu kojih se izdaju kratkoročne vize za BiH, a koje su proteklih meseci za ulazak u tu zemlju koristili državljani Sirije i ostalih zemalja Bliskog istoka

Banjalučke Nezavnisne novine objavile su da će, ako se ispostavi da u nekom od tih objekata borave osobe iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Sirije, uslediti procedura utvrđivanja da li one legalno borave u BiH.

Ako te osobe nemaju regulisan status boravka, prema njima će biti pokrenuta procedura kao prema ilegalnim imigrantima.

Zamenik direktora Službe za poslove sa strancima BiH Izet Nizam rekao je da će osobe za koje se utvrdi da ilegalno borave u BiH biti u Imigracionom centru do utvrđivanja identiteta, a potom sledi vraćanje u zemlju iz koje su došle ili u državu iz koje su prešla u BiH.

On je naveo da verovatno postoji određeni broj ljudi koji ilegalno borave u BiH.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.