Holandija za viznu liberalizaciju

Izvor: B92, 10.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija za viznu liberalizaciju

(FoNet)

Beograd -- Holandija nije promenila svoj stav o deblokadi SSP-a sa Srbijom, ali je spremna da razmotri druge mogućnosti saradnje, uključujući i viznu liberalizaciju.

Na sednici holansdkog parlamenta u četvrtak jedna od tema je i Srbija. Vlada Holandije nije promenila stav da bi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Srbijom trebalo poslati parlamentu na ratifikaciju tek po uspostavljanju pune saradnje sa Haškim tribunalom, rekao je za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << B92 portparol holandskog Ministarstva spoljnih poslova Job Van der Berg.

Međutim, u pripremnom dokumentu Vlade za sastanak šefova država i vlada EU 19. juna u Briselu, koji će se u četvrtak naći pred holandskim poslanicima, navodi se da je potvrđen dalji napredak Srbije u saradnji sa Tribunalom i da je holandska vlada voljna da razmotri druge mogućnosti saradnje EU i Srbije, uključujući viznu liberalizaciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.