Hamas uvodi vize za ulazak u pojas Gaze

Izvor: Blic, 13.Avg.2011, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamas uvodi vize za ulazak u pojas Gaze

GAZA - Portparol Hamasa, pokreta koji upravlja Gazom, izjavio je da je stranim državljanima od danas neophodna viza da uđu u pojas Gaze.

Portparol Ihab Ghusein rekao je da vlada mora da zna ko ostaje u Gazi kako bi se zaštitili stranci.

SAD su juče upozorile da će smanjiti pomoć od 100 miliona dolara ako Hamas nastavi da vrši "neodobrene preglede računa" američkih neprofitnih organizacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Hamas je nedavno zatvorio jednu grupu za pomoć, finansiranu od strane SAD, jer je odbila pregled računa.

Ukoliko bude sprovedena, odluka o vizama mogla bi da zakomplikuje rad međunarodnih grupa za pomoć u Gazi, s obzirom na to da UN i SAD pokret Hamas smatraju terorističkom organizacijom i zato mnoge međunarodne grupe imaju zabranu direktnog kontakta s Hamasom i zabranu dostavljanja novca tom pokretu.

Islamistički pokret Hamas na vlasti je u pojasu Gaze od 2007. godine.

Povezane vesti: Hamas i Fatah bez dogovora o ujedinjenju Fatah i Hamas zvanično proglasili pomirenje u Kairu Netanijahuov apel Abasu da se ne ujedini sa Hamasom Fatah i Hamas formiraju vladu jedinstva Palestinski predsednik: Neće biti novog ustanka protiv Izraela

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamas uvodi vize za ulazak u pojas Gaze

Izvor: S media, 13.Avg.2011

Od danas stranim državljanima neophodna viza za ulazak u pojas Gaze, saopštio Hamas. Ukoliko bude sprovedena, odluka o vizama mogla bi da zakomplikuje rad medjunarodnih grupa za pomoć u Gazi, jer UN i SAD smatraju Hamas terorističkom organizacijom.

Nastavak na S media...

Hamas uvodi vize u pojas Gaze

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2011, 03:00

Portparol Hamasa, pokreta koji upravlja Gazom, izjavio je da je stranim državljanima od danas neophodna viza da uđu u pojas Gaze...Portparol Ihab Ghusein rekao je da vlada mora da zna ko ostaje u Gazi kako bi se zaštitili stranci. SAD su upozorile da će smanjiti pomoć od 100 miliona dolara..ako...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.