HRVATI ĆE U AMERIKU OD SADA MOĆI DA PUTUJU I BEZ VIZE: Ali pod jednim veoma važnim uslovom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2021, 18:10

HRVATI ĆE U AMERIKU OD SADA MOĆI DA PUTUJU I BEZ VIZE: Ali pod jednim veoma važnim uslovom!

Ispunili su nekoliko važnih kriterijuma

Hrvatskim državljanima od danas je omogućeno da u Sjedinjene Američke Države putuju bez vize, saopšteno je iz američke ambasade u Zagrebu. Ova odluka Elektronskog sistema za odobravanje putovanja (ESTA) odnosi se na hrvatske državljane koji u SAD odlaze u turističkom ili poslovnom aranžmanu, ne duže od 90 dana.

Hrvatsko članstvo u tzv. Programu izuzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od viza važan je korak u daljnjem učvršćivanju ekonomske i bezbednosne saradnje između dve zemlje, poručuju iz ambasade.

- Neverovatno smo zadovoljni što hrvatski građani sad uživaju u mogućnosti putovanja u SAD bez viza - rekao je otpravnik poslova američke ambasade u Zagrebu Mark Fleming.

- Ovo je bio dug, ali važan proces i pozdravljamo napore hrvatske Vlade da ispuni stroge zahteve našeg programa - izjavio je Fleming.

Da bi neka država ušla u ovaj program, mora ispuniti kriterijume iz sfere borbe protiv terorizma, sprovođenja zakona, imigracije, sigurnosti dokumenata kao i upravljanja granicom, pojašnjava se u saopštenju. Dodaje se i kako procenat odbijenih viza mora biti ispod tri odsto, što je Hrvatska ispunila tek nedavno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.