Izvor: B92, 18.Dec.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruevski: Istorijski trenutak

Skoplje -- Makedonski premijer Nikola Gruevski izjavio je da je ukidanje viza, koje stupa u ponoć, istorijski trenutak na koji se čekalo dve decenije.

"Sutra je prvi dan kada će makedonski građani moći da putuju bez viza. Oni koji imaju biometrijski pasoš kretaće se slobodno kao i svi drugi evropski građani", rekao je Gruevski na zajedničkoj konferenciji za novinare sa slovenačkim evroparlamentarcima Zoranom Talerom i Tanjom Fajon.

Gruevski je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahvalio na podršci slovenačkim poslanicima u Evropskom parlamentu i dodao da postoji mogućnost da Skoplje poseti slovenački premijer Borut Pahor, ukoliko bude uspeo da uklopi posetu sa obavezama na samitu u Kopenhagenu.

Fajonova, koja je i izvestiteljka Evropskog parlamenta, kazala je da je Makedonija zaista zaslužila liberalizaciju viznog režima, dok je Taler naglasio da je Makedonija prva zemlja regiona koja je ispunila potrebne kriterijume za dobijanje liberalizacije.

U centru Skoplja na Trgu Makedonija održava se skup povodom stupanja na snagu vizne liberalizacije, kojem prisustvuju makedonski zvaničnici. Na koncertu, koji je najavljen, učestvovaće Zdravko Čolić i britanski di-džej Fetboj Slim.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Istorijski trenutak za Makedoniju

Izvor: RTS, 19.Dec.2009, 13:30

Ukidanje viza, istorijski je trenutak na koji se čekalo dve decenije, rekao premijer Makedonije Nikola Gruevski. U centru Skoplja održan skup povodom stupanja na snagu vizne liberalizacije, kojem su prisustvovali makedonski zvaničnici. ..Makedonski premijer Nikola Gruevski izjavio je da je ukidanje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.