Izvor: S media, 23.Feb.2011, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Franko Fratini: Ne vraćamo vize

Novosti: Italijanski šef diplomatije ne dovodi u pitanje ostvareni vizni režim. Tvrdi i da neće kasniti italijanske investicije

Punu podršku evropskim integracijama Srbije i celog regiona zapadnog Balkana daje italijanski šef diplomatije Franko Fratini. On ne dovodi u pitanje ni ostvareni vizni režim. Na upravo održanom Savetu ministara EU u Briselu, Fratini nije ostavio ni najmanje prostora za sumnju.



* Koliko je ozbiljna tema u Briselu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << smišljanje načina kako da se pojednostavi procedura oko eventualnog ponovnog uvođenja viza, a zbog azilanata?


- Nismo o tome razgovarali. Ovoga puta na dnevnom redu su bile druge aktuelnosti. Na ovom sastanku ministara nije bilo reči o Srbiji.

* Kada će biti održan zajednički srpsko-italijanski savet ministara, koji je bio zakazan još prošle godine, i na kojem je trebalo da učestvuje i italijanski premijer Silvio Berluskoni?

- Utvrdićemo datum. Još se tačno ne zna, ali, za sada, mislim da se razmatraju mogućnosti da to bude ili na proleće, ili početkom septembra. U svakom slučaju, održaćemo zajedničku sednicu ove godine.

* Hoće li zbog problema u srpskoj vladi kasniti italijanske investicije, pre svih one u vezi sa ”fijatom”?

- Neće. Proizvodnja novog modela ”fijata” je potvrđena, to je dogovoreno, i tu nema nikakvih problema.

(Večernje novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.