Evropski parlament: Glasanje o vizama u četvrtak

Izvor: Press, 10.Sep.2013, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski parlament: Glasanje o vizama u četvrtak

Iz pres službe je ranije najavljeno da je glasanje odloženo zbog toga što poslanici nisu složili oko predloga za uvođenje zaštitnog mehanizma koji bi omogućio da se za zemlje iz kojih dolaze lažni azilanti ponovo u vedu vize.
U međuvremenu je razjašnjeno da će glasanja ipak biti, mada nešto kasnije nego što je bilo predviđeno. Poslanica EP Tanja Fajon >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << (Slovenija) pozvala je tokom današnje žučne rasprave clanove EP da glasaju protiv uvođenja mehanizma za suspenziju, između ostalog zato što ne predviđa kontrolnu ulogu Parlamenta.

“Usvajanje mehanizma u predloženom obliku predstavljalo bi korak nazad za zemlje Zapadnog Balkana i za EU”, istakla je Fajon u svom obraćanju poslanicima na plenarnom zasedanju u Strazburu.

Negativan stav o predlogu zauzelo je nekoliko poslaničkih grupa, uključujući socijliste, socijaldemokrate, liberale i zelene, dok su ga članovi Evropske narodne partije (EPP) podržali.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Strazbur: Odloženo glasanje o vizama

Izvor: Večernje novosti, 10.Sep.2013

STRAZBUR - Poslanici Evropskog parlamenta neće u četrvrtak glasati o predlogu mehanizma kojim bi se za pojedine zemlje Zapadnog Balkana ponovo uvele vize, saopšteno je iz pres službe EP. Glasanje je odloženo pošto poslanici nakon jednosatne žučne debate nisu usaglasili stavove o takozvanom zaštitnom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.