Izvor: Blic, 18.Apr.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU pozvala članice da sprovedu politiku viznih olakšica

Evropska komisija i Slovenija, kao predsedavajuća Evropske unije, pozvale su danas članice bloka da rade na sprovođenju politike olakšavanja viznog režima za zemlje zapadnog Balkana, jer je procedura izdavanja viza birokratski komplikovana.



Ministar unutrašnjih poslova Slovenije Dragutin Mate i evropski komesar za saobraćaj Žak Baro uputili su pismo članicama EU u kojem pozivaju njihove vlade da uvedu određene olakšice u proceduru izdavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << viza za državlajne zapadnog Balkana.

Politika uvođenja viznih olakšica stupila je na snagu u januaru, ali je i danas za građane Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Albanije teško da putuju u zemlje EU, prenela je slovenačka agencija STA i dodala da i u novoj politici ima mnogo birokratrije i odlaganja.

Ova politika predviđa vizne olakšice za oko 80 odsto građana zemalja zapadnog Balkana, među kojima su studenti, sportisti, predstavnici građanskog društva, novinari, članovi zvaničnih delegacija, starije osobe i deca ispod šest godina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poziv EU za ublažavanje viznog režima zemljama zapadnog Balkana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Apr.2008, 10:37

Evropska komisija i predstavnici Slovenije pozvali su u Luksemburgu članice Evropske unije (EU) da dosljedno sprovode sporazume o pojednostavljenju viznih postupaka za zapadni Balkan a posebno za Srbiju uoči predsjedničkih izbora 11 maja. Riječ je o ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.