Dodik podneo zahtev za redovnu vizu

Izvor: RTS, 27.Dec.2016, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik podneo zahtev za redovnu vizu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Ambasadi SAD u Sarajevu podneo zahtev za redovnu vizu da bi, kako je rekao, mogao da otputuje u Vašington i učestvuje na svečanostima povodom inauguracije novog predsednika SAD Donalda Trampa, pišu banjalučke "Nezavisne novine".
"Iz proceduralnih razloga ranije sam podneo zahtev za diplomatsku vizu, ali je moj zahtev odbijen uz obrazloženje da ne predstavljam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << organe BiH i da mi zbog toga ne može biti izdata ta viza, koju sam, inače, ranije redovno dobijao", istakao je Dodik.

Dodik je novinarima u Istočnom Sarajevu izjavio da se danas obratio sa zahtevom za izdavanje redovne vize i izrazio uverenje da će je dobiti u narednih dan-dva kako bi mogao da otputuje u Vašington u drugoj polovini januara i učestvuje na svečanostima povodom inauguracije novog predsednika SAD Donalda Trampa.
"Spekulacije u vezi sa tim su počele i pre nego što je potvrđena bilo kakva vest o tome. Oni koji to osporavaju, čine to iz nekih svojih razloga. U svakom slučaju, zahvalan sam mojim prijateljima koji se nalaze u bliskom okruženja američkog predsednika Trampa što su mi uputili poziv", istakao je Dodik.
Očekuje da će dobiti vizu, jer smatra da je politika koju vodi bila usmerena ka poštovanju slova Dejtonskog sporazuma.
"Kao čovek koji predstavlja Republiku Srpsku, smatram da je politika koju vodim bila usmerena ka poštovanju slova Dejtonskog sporazuma i od toga nismo odustali", istakao je predsednik Dodik.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.