Do Evrope za samo 100 evra

Izvor: Vesti-online.com, 07.Nov.2009, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do Evrope za samo 100 evra

Posle najave da će srpskim građanima i pre Nove godine biti ukinute vize za putovanja u zemlje Evropske unije, prve su reagovale aviokompanije smanjenjem cena svojih usluga.

Aviokompanije su, naime, munjevito reagovale posle najave Slovenije da od 19. decembra ukida vize građanima Srbije, a ostale zemlje Evropske unije to planiraju za novogodišnje i Božićne praznike, tako što su počele da snižavaju cene karata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
I tako, borba za putnike je počela, pa povratna karta mađarskim "Malevom" iz Beograda do bilo koje destinacije u Evropi već sada košta 120 evra, prenose beogradski mediji.

Veliki avioprevoznici - "Lufthansa", "Al Italija", "Britiš er", "Er Frans", "Malev", "Olimpik" počeli su da prodaju karte po promotivnim cenama. Povratna karta iz Beograda do bilo koje evropske destinacije pala je sa 300 na 120 evra.

Dozvole za letove iz Beograda uskoro dobijaju i najveće evropske niskobudžetne kompanije.

Interesovanje građana za kupovinu karata već sada je veliko. Najčešće pitanje je upravo kako kupiti kartu, jer mnogi sajtovi ne podržavaju naše kreditne kartice, pa je posrednik neophodan. Tu je i pitanje sigurnosti.

Putnička agencija treba da putnicima služi kao posrednik, odnosno da olakša onima koji se plaše ili ne žele da koriste svoje kreditne kartice, ili bilo koje druge za plaćanje preko interneta.

"Trenutno u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo nalazi se zahtev "Adrie ervejsa", slovenačke aviokompanije, koja je podnela zahtev za letove od 1. marta iduće godine", dodala je ona.

U agencijma koje prodaju karte kažu da su i ponuda i tražnja u porastu.

"Trenutno je najpovoljniji "Olimpik" koji leti za Atinu, a povratna karta vikend verzija je 25 evra sa svim troškovima i taksama. Dakle, nema skrivenih trškova. Imamo "Niki" koji leti do Beča za 73 evra, "Malev" koji leti do gradova Evrope za 95 evra", rekao je Igor Vranješević iz jedne beogradske agencije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.