Izvor: B92, 12.Nov.2009, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić i Kacin o napretku Srbije

Brisel, Ljubljana -- Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić upoznao je izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina sa napretkom Beograda u evrointegracijama.

Tokom razgovora u Briselu, Kacin je Đeliću ukazao na šire posledice ukidanja viza za državljane Srbije, Makedonije i Crne Gore. Kacin je upozorio i na probleme u pravosuđu Srbije, dodaviši da bi Srbija trebalo da prouči sadašnju situaciju i moguće reakcije, pre nego što odluči da preda molbu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za dobijanje statusa države kandidata za EU.

Izvestilac Evropskog parlamenta poručio je i da se još uvek nada da će haški begunci, Ratko Mladić i Goran Hadzić, pre kraja ove godine biti u Hagu, što bi omogućilo aktiviranje privremenog trgovinskog dela sporazuma sa EU i početak ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Kacin je dodao i da Evropski parlament insistira da se stvore uslovi za ukidanje viza i za Kosovo, što je brže moguće.

Radnom sastanku Đelića i Kacina prisustvovala je i direktorka kancelarije za evropske integracije i budući glavni pregovarač Milica Delević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.