Divac otvorio Svetski kup u streljaštvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2010, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac otvorio Svetski kup u streljaštvu

BEOGRAD -

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac otvorio je večeras četvrti ovogodišnji Svetski kup u streljaštvu "Beograd 2010", koji će do 4. jula biti održan na strelištu Sportskog centra Kovilovo.

"Ovo takmičenje je posebno važno, jer je poslednje pred šampionat sveta krajem jula i početkom avgusta u Minhenu, gde će se vaditi olimpijske vize za London 2012. Nadam se da će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dobrih rezultata, jer su nas naši strelci navikli na trofeje, i da neće izostati i na ovom takmičenju", izjavio je Divac, podsetivši da posle Sidneja, Pekinga i Fort Beniga, najbolji svetski strelci okupili su se i u Beogradu.

Predsednik Organizacionog komiteta Svetskog kupa i Steljačkog saveza Srbije Obrad Stevanović je pozdravio ugledne goste, predstavnike Međunarodne federacije sportskog streljaštva (ISSF) i Evropske streljačke konfederacije (ESK).

"Ovo je najmasovniji svetski kup ove godine, sa blizu 600 učesnika iz 60 zemlja Evrope, Azije, Afrike, Severne Amerike i Australije. Nadam se da ćemo uspešnom organizacijom opravdati poverenje, a time i afirmistai sportsko streljaštvo u Srbiji", rekao je Stevanović, istakavši da su veliku pomoć organizatorima pružili Minstarstvo omladine i sporta Srbije, OKS, Grad Beograd, Uprava pogranične policije i druge resorne institucije, sponzori i prijatelji streljačkog sporta.

Učesnike i goste pozdravio je i delegat IŠF Robert Mičel, a među zvanicama bili su i predstavnik ESK Aleksandar Dimakakos, generalni sekretar OKS Đorđe Višacki, potpredsednik Sportskog saveza Srbije Dušan Dimitrijević, predsednik Streljačkog saveza Srbije za leteće mete Milan Šotra, predstavnici Ministarstva omladine i sporta Srbije i Grada Beograda.

Zastave Srbije, Međunarodne federacije sportskog streljaštva i Streljačkog saveza Srbije uneli su najtrofejniji mladi srpski strelci, evropska šampionka vazdušnom puškom Andrea Arsović, evropska prvakinja vazdušnim pištoljem Bobana Veličković i osvajač zlata i srebra pištoljem ove godine na svetskim kupovima Damir Mikec.

U ime strelaca zakletvu je položila Jasna Šekarić a u ime sudija Goran Maksimović, dok su u umetničkom delu programa učestvovali operski pevač Oliver Njego i umetnik na harmonici Zoran Tutunović.

Takmičenje počinje u ponedeljak, a ulaz za posetioce je slobodan.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.