Delevićeva: Fokusirani na Mapu puta

Izvor: B92, 13.Sep.2009, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delevićeva: Fokusirani na Mapu puta

Berlin -- Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer kritikovao je učinak kancelarke Angele Merkel u sferi ekonomije, u sinoćnom predizbornom TV duelu.

Štajnmajer, kandidat Socijaldemokratske partije (SPD) za kancelara, kritikovao je Merkelovu zbog odbijanja poziva njegove partije za proširenje zakona koji se odnose na najniža zagarantovana primanja i uvođenje limita kada je reč o platama u upravi, preneo je Rojters.

"Lekcija finansijske krize je ta...potreban >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nam je novi stav prema ekonomiji, potrebna nam je etička baza za ekonomska pitanja", rekao je Štajnmajer.

On je kazao da želi "da se u poslovanje vrati odgovornost i zdrav razum" i dodao da ne želi povratak onome što je okarakterisao kao politiku Merkelove u pogledu favorizovanja nuklearne energije.

Merkelova, čija je Hrišćanskodemokratska unija (CDU) u koaliciji sa SPD-om od 2005, rekla je da je koalicija dve partije dobro funkcionisala pod njenim vođstvom.

I pored toga "dobro je za demokratiju kada velika koalicija nije pravilo", rekla je Merkelova.

Prema anketama, konzervativna CDU je ispred SPD, ali je neizvesno da li će uspeti da formira koaliciju sa strankom Slobodne demokrate (FDP) i okonča četvorogodišnju koaliciju sa SPD-om.

Prednost CDU-a u odnosu na SPD kreće se između 11 i 14 odsto, ali analitičari navode da je do 40 odsto glasača još neopredeljeno, navela je britanska agencija.

Parlamentarni izbori zakazani su za 27. septembar.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.