Delević: Poslušati  EU i smanjiti broj azilanata

Izvor: S media, 24.Maj.2011, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delević: Poslušati EU i smanjiti broj azilanata

Ispuniti preporuke Evropske komisije kako ne bi došlo do ukoravanja. Smanjiti broj lažnih azilanata što je pre moguće, poručuje Milica Delević.

Direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević upozorila je večeras da Srbija mora da ispuni preporuke Evropske komisije i smanji broj lažnih azilanata kako ne bi došla pod udar novih predloga o izmeni propisa o viznom režimu.

"Na nama je da smanjimo broj lažnih azilanata >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i da nam ono što sad izgleda kao mogućnost i pretnja ostane samo na upozorenju", rekla je Delević agenciji Beta u Beogradu uoči početka skupa o evropskim integracijama.

Delević je dodala da je dobro što se broj lažnih azilanata u zemlje EU smanjuje.

"Novi predlog Evropske komisije koji predvidja privremenu suspenziju bezviznog režima, nije radjen za Srbiju niti bilo koju drugu zemlju, ali to ne znači da Srbija ne treba da ispuni preporuke koje je dobila od Evropske komisije", rekla je Delević.

Lažni azilanti neće uticati na status kandidata

Moguće oduzimanje pasoša za lažne azilante

EU ne vraća vize Srbiji?

Delević je istakla i da Srbija mora da poboljša uslove života svih svojih gradjana, jer najveći broj lažnih azilanata odlazi upravo iz ekonomskih razloga.

Evropska komesarka za unutrašnje poslove Sesilija Malmstrem saopštila je danas da se sa Srbijom i Makedonijom razgovora o smanjenju problema lažnih azilanata, ali da predvidjene nove vanredne mere neće za sada pogoditi ni jednu zemlju ponaosob, pa ni Srbiju ni Makedoniju.

Malmstrem je objasnila da mehanizam koji će biti predložen Savetu ministara na razmatranje 9. juna znači da će se sa zemljama koje uživaju bezvizni režim EU najpre temeljito razgovarati da bi se problemi smanjili.

Naglasila je da bi mera ponovnog uvodjenja viza bila doneta samo u zaista krajnjem slučaju.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delević: Ispuniti preporuke radi pozitivnog mišljenja EK

Izvor: SrbijaNet.rs, 24.Maj.2011

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević izjavila je danas da prilikom nedavne posete visokih evropskih zvaničnika Beogradu, srpskim vlastima nisu prenete nikakve skrivene poruke i ocenila da će mišljenje EK u oktobru biti pozitivnije ukoliko vlada što više preporuka...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

"Brisel bez skrivenih poruka"

Izvor: B92, 24.Maj.2011

Beograd -- Milica Delević kaže da nema skrivenih poruka EU i da će mišljenje EK u oktobru biti pozitivnije ukoliko Vlada Srbije ispuni što više preporuka Brisela...Direktorka Kancelarije Vlade za EU integracije se nada da će mišljenje koje će EK saopštiti 12. oktobra biti takvo da Srbija zaslužuje...

Nastavak na B92...

Vlada treba da ispuni preporuke

Izvor: RTS, 25.Maj.2011, 10:19

Direktorka za evropske integracije Milica Delević rekla da će mišljenje Evropske komisije biti povoljnije, ukoliko Vlada ispuni političke preporuke te institucije. ..Mišljenje Evropske komisije u oktobru biće pozitivnije, ukoliko Vlada ispuni što više preporuka te institucije, rekla je direktorka...

Nastavak na RTS...

DELEVIĆ:ISPUNITI PREPORUKE RADI POZITIVNOG MIŠLJENJA EK

Izvor: Kurir, 25.Maj.2011

BEOGRAD - Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević izjavila je da prilikom nedavne posete visokih evropskih zvaničnika Beogradu, srpskim vlastima nisu prenete nikakve skrivene poruke i ocenila da će mišljenje EK u oktobru biti pozitivnije ukoliko vlada što više...

Nastavak na Kurir...

Sve samo da Evropska komisija bude zadovoljna

Izvor: TvojPortal.com, 25.Maj.2011

/vesti online/ Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević izjavila je da prilikom nedavne posete visokih evropskih zvaničnika Beogradu, srpskim vlastima nisu prenete nikakve skrivene poruke i ocenila da će mišljenje EK u oktobru biti pozitivnije ukoliko vlada što...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.