Dejanović sa švedskom ministarkom za evropska pitanja

Izvor: S media, 07.Jul.2009, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanović sa švedskom ministarkom za evropska pitanja

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović dobila je uveravanja švedske ministarke za evropska pitanja Cecilije Malstrom da će Švedska podržati viznu liberalizaciju za Srbiju i da će zastupati poziciju naše zemlje u kontaktima sa zvaničnicima Holandije.

"Podrška Švedske odnosi se i na prelazni trgovinski sporazum, koji, prema mišljenju ovog švedskog Ministarstva za veropska pitanja, treba da da se primenjuje obostrano", izjavila je Djukić Dejanović >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Tanjugu posle razgovora sa ministarkom Malstrom.

Ona je, ističući da je razgovor sa ministarkom Malstom bio veoma otvoren i prijateljski, ukazala na značaj podrške zemlje predsedavajućeg Evropskom unijom:

"Sve što bude činila Švedska na nivou parlamenta, vlade...itd ima neuporedivo veći značaj nego kada to čini neka druga članica EU".

Predsednica Skupštine Srbije je istakla da je Švedska svojevrstan lider u rešavanju problema koje je nametnula svetska ekonomska kriza, zastoja oko Lisabonskog sporazuma i drugih pitanja.

"Pri tom, Švedska ne zapostavlja pitanje Zapadnog Balkana, za razliku od nekih drugih zemalja koje zagovaraju ideju da to pitanje treba da čeka", rekla je Djukić Dejanović.

Na sastanku je, prema njenim rečima, dogovoreno da švedsko Ministarstvo za evropska pitanja i švedski ambasador u Beogradu budu inicijatori edukacije za srpske parlamentarce.

Ta edukacija, kako je rekla, sprovodila bi se u parlamentima zemalja članica EU.

Djukić Dejanović je najavila da će 22. jula u Stokholmu boraviti i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, koji će se sastati sa Mastromovom i drugim švedskim zvaničnicima.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.