Dačić: Ukinuti vize i sa SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2009, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ukinuti vize i sa SAD

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da bi trebalo otpočeti razgovore o ukidanju viza sa SAD i ocenio da američka administracija nema negativan stav o tome i najavio da će se maksimalno ubrzati pregovori i sa Turskom u vezi sa ukidanjem viza za građane Srbije.

Đelić: Uskoro preporuke EU

EU će uskoro poslati pismo Vladi Srbije koje neće biti novi uslovi, već praktično preporuka za dalji rad na ispunjavanju uslova za viznu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << liberalizaciju, najavio je potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

Na bazi izveštaja Evropske komisije i pisma, Vlada Srbije će do kraja jula izraditi akcioni plan koji treba da pokrije sve što je neophodno uraditi u drugoj polovini godine, čime ćemo demonstrirati da se ne opuštamo već nastavljamo da radimo, rekao je Đelić za Blic.

Dačić je preneo da je sa američkim ambasadorom Kameronom Manterom, pre nego što je otišao iz Srbije, razgovarao da bi trebalo otpočeti razgovore o ukidanju viza za SAD, koji mu je odgovorio da to nije političko pitanje, već postoji tehnička procedura koju Srbija mora da ispoštuje.

U intervjuu za današnju "Politiku", prvi potpredsdenik Vlade Srbije ponovio je svoje očekivanje da će odluka o viznoj liberalizaciji sa EU biti pozitivna i da će od 1. januara 2010. godine biti ukinute vize našim građanima za ulazak u EU.

"Ako uradimo ovo što treba da uradimo, imaćemo viznu liberalizaciju od 1. januara. Ako ne uradimo, nećemo je imati", rekao je Dačić i dodao da se on, kao ministar, trudi da u posao oko vizne liberalizacije ne unosi lažne nade, nego isključivo ono što je realno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.