Dačić: Azilanti nam vraćaju vize?

Izvor: Mondo, 11.Okt.2012, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Azilanti nam vraćaju vize?

Dačić je na sastanku sa ministrama policije razgovarao o problemu azilanata koji preti da ugrozi viznu liberalizaciju.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je, na triletaralnom sastanku sa ministrima policije Austrije i Mađarske, razgovarao o problemu ilegalnih migracija i lažnih azilanata, "koji preti da ugrozi viznu liberalizaciju".

"Moramo zajednički da uložimo napore i da što više pooštrimo kontrole na granicama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kako bismo smanjili broj lažnih azilanata", izjavio je Dačić.

Dačić boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Mađarskoj, gde će prisustvovati Salcburškom forumu i sastanku Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji za jugoistočnu

Evropu.

On je ocenio da se ministri unutrašnjih poslova sastaju češće od ostalih ministara u vladama država Jugoistočne Evrope, "a samim tim je i policijska saradnja bolja nego politička".

Dačić je podsetio da su i dosadašnji ministri unutrašnjih poslova napredovali - albanski je postao predsednik države, on je premijer, austrijska potpredsednik Vlade.

"Mislim da nam dobro ide", konstatovao je on Dačić.

Tokom posete Mađarskoj, Dačić će se sastati sa premijerom te zemlje Viktorom Orbanom, ministrom unutrašnjih poslova i administracije Rumunije Mirča Dušom i državnim sekretarom

Ministarstva unutrašnjih poslova Poljske Pjotrom Stahancikom.

Planiran je i sastanak sa predstavnicima srpske nacionalne manjine u Mađarskoj.

(Fonet foto Tanjug, Nenad Milošević)
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.