DOBIO OBEŠTEĆENJE OD ČETIRI MILIONA zbog poništene presude za ubistvo, a onda UBIO čoveka zbog 130.000 DINARA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2023, 07:39

DOBIO OBEŠTEĆENJE OD ČETIRI MILIONA zbog poništene presude za ubistvo, a onda UBIO čoveka zbog 130.000 DINARA! (VIDEO)

Šorn Tomas je bio milioner, ali tužioci kažu da je ubio čoveka zbog duga od 1.200 dolara.

Tomasu je isplaćeno više od četiri miliona dolara pre tri godine, nakon što je proveo u zatvoru 24 godine zbog presude za ubistvo koja je kasnije ukinuta. Sada je svedok u ponedeljak rekao na sudu da je Tomas usmrtio čoveka vatrenim oružjem na ulici u severnom delu Filadelfije početkom ove godine zbog relativno male sume.

- Rekao je da je u pitanju princip >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekla je Ketra Vizi, optužena da je pomogla Tomasu u bekstvu.

Ona je rekla da je Tomas priznao ubistvo dok ga je vozila nazad do njene kuće nakon fatalnog incidenta.

Tomas je optužen da je ubio 38-godišnjeg Akima Edvardsa 3. januara. Tužioci su dodali i nove tačke optužnice za zastrašivanje svedoka, navodeći da je Tomas hteo da ubije Vizi ranije ovog proleća jer se plašio da će se obratiti vlastima. On se u petak izjasnio krivim za optužbe.

Vizi je ispričala da je Tomas došao do njene kuće u Delaveru 3. januara i da su se zajedno odvezli do Filadelfije. Tomas je zatražio da prođu kroz jedno naselje da potraži Edvarda. Video ga je u Aveniji Džermantaun, rekao Vizi da se parkira i napustio vozilo. Vizi je rekla da nije znala da on ima oružje i da hoće sa ubije Edvardsa sa kojim je bila prijateljica od srednje škole.

Na snimku puštenom na sudu vidi se kako jedan čovek šeta ulicom a drugi - za kojeg su tužioci rekli da je Tomas - puca na njega skrivajući ruke sa kutijom pice.

Nakon zločina, kako je ispričala, Tomas je dotrčao do njenog vozila.

- On je pogođen, oboren je, samo vozi - rekao mi je - navela je Vizi, dodajući da je uradila kako je rekao iz straha.

- Rekao mi je da mu je ovo treće ubistvo i da ne može opet nazad u zatvor - dodala je Vizi.

 Nije poznato na koja je tačno ubistva Tomas mislio.

- Rekao mi je da zna gde svi žive i da držim zatvorena usta, inače… - navela je Vizi.

Tomas je u pritvoru bez kaucije do suđenja. Njegov advokat nije komentarisao slučaj nakon saslušanja na sudu. Edvardsovi rođaci su u međuvremenu rekli da su zahvalni što je istraga dovela do hapšenja počinioca.

- Edvards je bio veliki čovek - rekla je njegova ćerka Zinaja.

- Drago mi je što smo dobili neku pravdu - rekla je Zinajina majka Šaronda King.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.