Britanija privremeno uvozi profesionalne mesare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2021, 14:01

Britanija privremeno "uvozi" profesionalne mesare

Britanija će pokušati da izbegne masovni pokolj svinja tako što će izdavati privremene radne vize za angažovanje kvalifikovanih mesara iz drugih zemlja, izvestila je danas tv stanica Skaj NJuz.

Paketom mera za podršku rešavanju problema u mesnoj industriji predviđa se odustajanje od zahteva za tečnim znanjem engleskog jezike budućih radnika, navodi se u tv prilogu, a prenosi Rojters.

Britansko ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poljoprivrede nije odgovaralo na telefonske pozive britanske novinske agencije.

Uzgajivači svinja širom Britanije kažu da su udruženi efekti Bregzita i kovida-19 izazvali egzodus istočnoevropskih radnika iz klanica i fabrika za preradu mesa, što je rezultiralo smanjenjem narudžbina i gomilanjem svinja u oborima i na pašnjacima širom zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanija privremeno “uvozi” profesionalne mesare

Izvor: Capital.ba, 14.Okt.2021

LONDON – Britanija će pokušati da izbjegne masovni pokolj svinja tako što će izdavati privremene radne vize za  kvalifikovane mesare iz drugih zemlja, izvjestila je danas tv stanica Skaj NJuz. Foto: Nezavisne novine Paketom mjera za podršku rješavanju problema u mesnoj industriji predviđa...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.