Braš: Vize SAD za građane Srbije sa tri produžiti na pet godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2009, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braš: Vize SAD za građane Srbije sa tri produžiti na pet godina

JAGODINA - Otpravnica poslova američke ambasade Dženifer Braš izjavila je danas u Jagodini da je ambasada te zemlje u Beogradu uputila zahtev Vašingtonu da vize građanima Srbije, koje sada važe tri godine, budu produžene na pet.

Braš je za Tanjug takođe primetila da SAD nisu član Evropske unije, "ali mi smo podržali namere Srbije da uđe u EU gde i pripada, a ukidanje viza >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je prvi korak i ja to smatram veoma važnim i korisnim za građane Srbije".

Braš je, uoči sutrašnje Sastanka Saveta ministara EU u Briselu, gde se očekuje konačna odluka o ukidanju viza građanima Srbije, ocenila da se u zemlji dosta uradilo na otvaranju zemlje, demokratizaciji društva, poboljšanju regionalne saradnje.

Srbija ima sigurnu budućnost u EU i Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju i promovišu prosperitet i integraciju Srbije i zemalja regiona u Uniju, dodala je Braš, koja je u Jagodini, zajedno sa gradonačelnikom Jagodine Draganom Markovićem Palmom, pratila utakmicu dece stranih ambasadora u Beogradu, u čijem timu igra i njen sin, i najmlađih uzrasta fudbalskog kluba Jagodina.

Braš je objasnila da ambasada SAD još nije iz Vašingtona dobila odgovor na predlog da trajanje američkih viza bude produženo na pet godina.

"Veoma je složeno, mora da ide preko brojne birokratije, ali Ambasada u Beogradu je to zahtevala", rekala je ona. "Rekli smo ako građani Srbije mogu slobodno u EU, zašto nebi mogli slobodno i u Ameriku", zaključila je Braš.
Pogledaj vesti o: Vize,   Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.