Borba za Kosovo

Izvor: S media, 17.Sep.2009, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba za Kosovo

Ministar inostranih poslova Srbije rekao da se vrši veliki pritisak na zemlje da priznaju Kosovo. Što se tiče vizne liberalizacije Jeremić je rekao da je Srbija ispunila sve uslove.

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je sinoć u Beogradu da se veliki pritisak vrši na zemlje u svetu da priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, ali da je Srbija bila uspešna u pokretanju i širenju debate u medjunarodnoj zajednici o opasnosti takvog čina. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

"Nećemo odustati od zaštite naših nacionalnih interesa i teritorijalnog integriteta i suvereniteta i nastavićemo to da činimo isključivo mirnim i diplomatskim sredstvima", rekao je ministar Jeremić u intervjuu TV "Pink".

Jeremić je naveo da Srbija vodi "tešku i neravnopravnu" bitku za podršku svom stavu oko Kosmeta s obzirom na činjenicu da su "na strani Prištine neke od najuticajanih zemalja sveta".

Diplomatska borba će biti nastavljena tokom sadašnjeg 64. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, na kojoj će srpska delegacija imati mnoge bilateralne susrete, naveo je šef diplomatije.

Vize

Vuk Jeremić je najavio će Srbija sledeće sedmice, u predvidjenom roku, obavestiti Evropsku uniju (EU) da je ispunila sve kriterijume za ukidanje viza za putovanja svojih gradjana u zemlje šengenskog viznog režima od 1. januara 2010.

"Očekujemo da u oktobru ili novembru Savet ministara sagleda taj zvanični izveštaj i da do kraja godine donese formalnu odluku o ukidanju viza od početka 2010. godine", rekao je ministar Jeremić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.