Bivši Toro Roso predstavio bolid, koji sve više liči na Red Bul

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 20:43

Bivši Toro Roso predstavio bolid, koji sve više liči na Red Bul

Ekipa RV Viza keš ap predstavila je svoj bolid za novu sezonu Formule 1.

Tim koji u ovu sezonu ulazi sa novim imenom je u Las Vegasu, gde će i Red Bul malo kasnije predstavili svoj bolid.

Nekadašnji Toro Roso i Alfa Tauri i u ovu sezonu će ući u istom sastavu, tako da će Juki Cunoda i Danijel Rikardo ostati u istim bolidima.

Filozofija ekipe je potpuno promenjena u odnosu na prethodne sezone, pa će tim sada preuzeti koliko god pravila dozvoljavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komponenti od Red Bulla.

Ovo u kombinaciji sa činjenicom da je Red Bull vlasnik tima je izazvalo velike kritike prethodnih meseci, a posebno je glasan bio šef Meklarena Zek Braun kada je prvi put obelodanjeno kako će izgledati novo partnerstvo Austrijskog i Italijanskog tima.

Bolid VCARB-01 poseduje prednje pull-rod i zadnje push-rod vešanje viđeno na Red Bulu, dok je i sam oblik bolida sada bliži onome što je koristio šampionski tim.

Servo sistem, kočnice, menjač i izduvni sistem su takođe uzeti od Red Bula, dok je tim sam morao da dizajnira hladnjake za kočnice i monokok, s obzirom da je to propisano tehničkim pravilnikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.