Bild: Turskoj verovatno neće ukinuti vize

Izvor: B92, 23.Maj.2016, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bild": Turskoj verovatno neće ukinuti vize

Berlin -- Nemačka vlada ne očekuje da će Turskoj biti ukinute vize za "šengensku zonu" pre 2017. godine, zato što Ankara do kraja godine neće ispuniti uslove za to.

Turska i Evropska unija razgovaraju o viznoj liberalizaciji od 2013. godine, a u martu su zvaničnici Berlina i Ankare dogovorili da ubrzaju pregovore o tome, u sklopu sporazuma o zaustavljanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priliva ilegalnih migranata iz Turske u EU, podseća Rojters.

Zvaničnici i diplomate iz EU navode da će zbog spora oko turskog anti-terorističkog zakona Unija propustiti da do kraja juna, kako je bilo planirano, okonča svoj deo posla u procesu vizne liberalizacije za Tursku. Zvanična Ankara tvrdi da je već ispunila sve kriterijume EU za ukidanje viza.

Portparol nemačke vlade nije želela da komentariše navode lista Bild da vize Turskoj neće biti ukinute pre 2017.

Najnovija anketa nemačkog lista Handelsblat pokazuje da se gotovo dve trećine Nemaca ne slaže sa dogovorom EU i Turske, u čije postizanje je najveći napor uložila nemačka kancelarka Angela Merkel, dok joj je istovremeno popularnost padala zbog njene liberalne migrantske politike.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.