Bezvizni režim sa Izraelom

Izvor: Blic, Tanjug, 16.Sep.2009, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezvizni režim sa Izraelom

Šefovi diplomatija Srbije i Izraela Vuk Jeremić i Avigdor Liberman ocenili su danas da samo novi pregovarački proces između Beograda i Prištine može dovesti do dugoročnog i stabilnog rešenja za budući status Kosova i Metohije.

Jeremić je na konferenciji za novinare nakon susreta sa Libermanom izrazio izuzetnu zahvalnost Izraelu u vezi sa pozicijom te države oko Kosova.

Dvojica ministara su pozdravila današnje potpisivanje sporazuma o ukidanju viza između >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije i Izraela, istakavši da je to važan korak u razvoju odnosa dve države.

"Time se otklanjaju prepreke za srpske poslovne ljude i turiste koji će doći u Izrael", naglasio je izraelski šef diplomatije.

Liberman boravi u jednodnevnoj poseti Srbiji, tokom koje će se sastati i s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem i ministrom odbrane Draganom Šutanovcem.

Planiran je i sastanak Libermana sa predsednikom Odbora Skupštine Srbije za inostrane poslove Dragoljubom Mićunovićem.

Liberman je u okviru trodnevne balkanske turneje juče boravio u Hrvatskoj, dok će sutra posetiti Crnu Goru, što je prva poseta jednog šefa izraelske diplomatije od kako su te zemlje postale nezavisne.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.