Belunis slobodan posle dve godine

Izvor: B92, 27.Nov.2013, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belunis slobodan posle dve godine

Francuski fudbaler Zahir Belunis, koji je tvrdio da je "zarobljen" u Kataru, dobio je vizu za izlazak iz te zemlje, rekao je njegov brat.

"Jutros je dobio vizu i rezervisao je avionsku kartu. Sutra uveče će sleteti na pariski aerodrom Šarl De Gol. Ovo je kraj dugog čekanja", rekao je Mahdi Belunis, preneli su francuski mediji.

Belunis je dve godine zadržan u Kataru i nije mu odobrena viza za izlazak iz zemlje jer je tužio svoj klub El Džaiš zbog neisplaćenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zarada. Sa njim su u Kataru ostale dve ćerke i supruga. Katar ne dozvoljava fudbalerima koji su u sporu sa klubovima da napuste zemlju.

Medjunarodno udruženje profesionalnih fudbalera (FIFPro) u utorak je saopštilo da će poslati delegaciju u Katar, da razgovara sa nadležnima o poštovanju prava fudbalera.

"Mislim da viza nije odobrena slučajno, dan nakon što je FIFPro saopštio da će doći po njega. Ali, ne smemo zaboraviti da su i drugi fudbaleri zarobljeni u Kataru", rekao je Mahdi Belunis.

Slična sudbina nedavno je zadesila i našeg Gorana Lovrea u Iranu.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.