Belgija u Brazilu, derbi na Vembliju

Izvor: RTS, 11.Okt.2013, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija u Brazilu, derbi na Vembliju

Belgijanci idu u Brazil, viza overena pobedom protiv Hrvatske na Maksimiru od 2:1. Englezi na Vembliju igraju protiv Crne Gore. Bosna ubedljiva protiv "oslabljenog" Lihtenštajna.

21.00 - Počeo meč na Vembliju između Engleske i Crne Gore. "Gordi albion", u slučaju pobede, overava vizu za Brazil. 

20.41 - Bosna vodi protiv Linhenštajna sa 4:0. Strelci su bili Džeko u 27. i 39. minutu, Misimović u 34. i Ibišević 38. minutu. 

19.45 -  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hrvatska preko Kranjčara smanjuje prednost Belgijanaca na 2:1, minut 83. 

18.48 - Poluvreme na Maksimiru, Hrvatska - Belgija 0:2.  

18.41 - Gool. Hrvatska - Belgija 0:2. Ponovo je strelac Lukaku, 38. minut. 

18.15 - Gool. Belgija povela na Maksimiru. Strelac je Lukaku u 15. minutu. 

18.00 - Počeo meč na Maksimiru između Hrvatske i Belgije. 

Bosna i Hercegovina igra pretposlednju utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu, protiv Lihtenštajna.

Dve utakmice pre kraja kvalifikacionog ciklusa, reprezentacija BiH je prva na tabeli sa 19 bodova, koliko ima i drugoplasirana Grčka.

Ekipa Safeta Sušića nema toliko težak zadatak protiv Lihtenštajna, najslabije ekipe u grupi, i svakako jedne od najslabijih u čitavim kvalifikacijama.

Interesantno, u Zenicu nisu stigla dva igrača reprezentacije Lihtenštajna. Ne zbog povreda, već je jedan morao da radi, dok drugi mora na predavanje!

Dakle, svima je jasno da Džeko i družina imaju pred sobom rutinski zadatak, koji im može dobro poslužiti za samopouzdanje pred poslednji meč u kvalifikacijama koji igraju u gostima protiv Litvanije. Meč u Zenici igra se od 20 časova.

S druge strane, Grčka im diše za vrat, ali Grci imaju nešto teži zadatak jer igraju protiv Slovačke, a imaju i daleko lošiju gol razliku od BiH.

U našem komšiluku igra se još jedan veliki meč. Hrvati i Belgijanci igraju veoma uzbudljivu utakmicu, koja može da poremeti stanje na tabeli .

Posle avanture na aerodromu u Zagrebu, gde ih je sačekao pijani vozač autobusa, Belgijanci moraju da prežive i "Maksimir" ukoliko žele direktan plasman u Rio. 

Dva meča pre kraja kvalifikacija, Belgija ima četiri boda više od Hrvata, pa bi ih i bod odveo direktno u Brazil, dok bi se u slučaju trijumfa domaćina situacija zakomplikovala. Meč u Maksimirskoj šumi počinje u 18 sati.

I još jedan derbi, doduše ne u komšiluku, ali akteri su ipak naše komšije Crnogorci, koji igraju u Londonu.

Takođe, dva kola pre kraja, Crnogorci su treći na tabeli sa jednim bodom manje od vodeće Engleske, i sa istim brojem bodova kao i drugoplasirana Ukrajina.

Dakle, u ovoj grupi biće neizvesno do samog kraja. Međutim, Crnogorci su "Pod Goricom" pokazali da mogu da se nose sa Englezima, jer je na tom meču bilo 1:1.

Ovaj put su uloge obrnute, znamo svi da su Englezi na "Vembliju" mnogo jači, ali ne i neranjivi. Ovaj interesantan duel igra se od 21.00.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Belgija na Mundijalu, derbi na Vembliju

Izvor: RTS, 11.Okt.2013

Belgijanci idu u Brazil, viza overena pobedom protiv Hrvatske na Maksimiru od 2:1. Englezi na Vembliju igraju protiv Crne Gore. Bosna ubedljiva protiv "oslabljenog" Lihtenštajna...21.00 - Počeo meč na Vembliju između Engleske i Crne Gore. "Gordi albion", u slučaju pobede, overava vizu za Brazil. ..20.41...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.