Bahrein deportovao nastavnicu iz SAD zbog tvitovanja

Izvor: Press, 10.Avg.2013, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bahrein deportovao nastavnicu iz SAD zbog tvitovanja

U saopštenju bahreinskog Ministarstva za komunikacije se navodi da je nastavnica objavljivala članke o Bahreinu koji "podstiču mržnju protiv vlade i članova kraljevske porodice" , prenela je agencija AP.

Ministarstvo je dodalo da je ta Amerikanka, čije ime nije navedeno, takođe, prekršila odredbe svoje radne vize time što je radila kao neakreditovana novinarka.

Ona je, takođe, pisala za Bahreinski centar za ljudska prava, navodi se u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

U Bahreinu su u poslednjih godinu i po česti sukobi između demonstranata, koji dolaze iz većinske šiitske populacije, i državnih snaga, pri čemu su članovi kraljevske porodice Suniti.

Vlada te zemlje je pokrenula oštru akciju protiv disidenata.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Bahrein deportovao američku nastavnicu zbog "tvitovanja"

Izvor: JavneVesti.com, 10.Avg.2013

Kraljevina Bahrein je danas saopštila da je deportovala jednu državljanku SAD, koja je u toj zemlji u Persijskom zalivu radila kao nastavnica, zbog njenih "radikalnih" postova na društvenoj mreži "Twitter" i drugim sajtovima. U saopštenju bahreinskog Ministarstva za komunikacije se navodi da...

Nastavak na JavneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.