Arsenal zaostao iz sukoba 2001. godine

Izvor: Glas javnosti, 22.Avg.2009, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal zaostao iz sukoba 2001. godine

BEOGRAD - Vest o otkrivanju zakopane cisterne s oružjem kod Končulja u opštini Bujanovac, među predstavnicima Albanaca s juga Srbije nije izazvala uznemirenje. Oni su jednoglasni u oceni da u trenutku kada Srbija očekuje viznu liberalizaciju nikome nisu potrebni nemiri, a da oružje koje je, kako naglašavaju, otkriveno zahvaljujući obaveštajnoj dojavi iz albanskih krugova, potiče iz perioda konflikta iz 2001. godine.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << opštine Bujanovac Šaip Kamberi kaže za Glas javnosti da nema razloga za sumnju u tvrdnje policije da je arsenal najverovatnije tu zakopan još 2001. godine, po okončanju sukoba, i isključuje svaku mogućnost ilegalnog prenosa oružja i municije s Kosova.

- Red i mir čuvaju žandarmerija i policija i ne verujem da ima bilo kakvog krijumčarenja oružja - kaže Kamberi, ukazujući na drugi problem koji muči Albance, a toje provera prebivališta.

- Ono što je po Zakonu nije sporno i niko nije protiv provere prijave prebivališta. Bolno je, međutim, pitanje naših građana koji su se 1999. godine iselili na Kosovo, a sada žele da se vrate. Smatramo da oni, kao naši građani, imaju pravo da u ličnim dokumentima imaju adresu iz Bujanovca - ističe Kamberi.

Predsednik opštine Preševo Nadir Sadiku kaže za Glas javnosti da ga je vest o cisterni s oružjem zatekla na putu dok se vraćao s godišnjeg odmora. Ali, deli mišljenje kolege iz Bujanovca da je oružje zaostalo iz 2001. godine. Kada je o prijavi boravka reč, i on smatra da građanima Preševa koji su se 1999. godine preselili na Kosovo ne treba osporavati pravo na prijavu boravišta na teritoriji ove opštine.

S druge strane, predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković ističe da je vest o oružju prihvaćena mirno i da je ljudima jasno da ono nije od juče. Međutim, provera prijave prebivališta je unela neke zabune.

- Albanci nisu protiv provere prebivališta i svi su za to da se zakon poštuje i važi podjednako za sve - zaključuje Drašković.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.