Amerikanac pretio ubistvom ambasadoru SAD u Srbiji

Izvor: BKTV News, 22.Maj.2013, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanac pretio ubistvom ambasadoru SAD u Srbiji

Policija u Čikagu uhapsila je Amerikanca koji je, kako se tvrdi, pretio da će ubiti američkog ambasadora u Srbiji zbog toga što njegova supruga, državljanka Srbije, nije dobila dužu vizu.
Kancelarija američkog tužioca saopštila je da je Rasel K. Gordon (48) uhapšen u svom domu u subotu pošto je pretio da će ubiti američkog ambasadora u Srbiji i pucati na Srbe u Čikagu.
U saopštenju se navodi da je Gordon živeo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u Srbiji od 1996. do 2012. godine gde se oženio Srpkinjom koja ima dete sa srpskim državljaninom. Starateljstvo nad detetom je dodeljeno biološkom ocu 2012. godine, prenosi agencija UPI.
Gordon je u februaru, kako se tvrdi, počeo da šalje preteće poruke američkom konzulatu u Beogradu.
Gordonova supruga je tražila vizu kako bi otputovala u SAD a u petak je bila u konzulatu i rekla da njen suprug planira da puca na srpske državaljane u Čikagu.
Supruga je zatim u subotu obavestila šefa konzulata da se Gordon razbesneo kada je čuo da će ona dobiti vizu na samo dve nedelje i zapretio da će ubiti američkog ambasadora u Srbiji i njegovu porodicu, posle čega je Gordon uhapšen, prenosi “Čikago tribjun” (Chicago Tribune).
List navodii da je FBI u Čikagu takođe primio preteće poruke od Gordona najpre 15. aprila a zatim i 12. maja.
Izvor: Novosti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.