Ambasada SAD: prevaranti nude „zelene” kartone

Izvor: Politika, 24.Sep.2012, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD: prevaranti nude „zelene” kartone

Prijave za lutriju za američki „zeleni” karton se primaju od 2. oktobra do 3. novembra, izjavila je juče konzul i prvi sekretar ambasade SAD u Beogradu Elizabet Grakon i upozorila da postoje prevaranti, koji traže novac za vizu koja se izvlači nasumice.

Grakon je rekla da dobitnike „zelenih” kartona izvlači kompjuter i da ne postoji način da se sistem izmanipuliše, kako tvrde prevaranti koji za određenu sumu garantuju dobitak >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << vize.

Ona je precizirala da se sva prepiska sa dobitnicima odvija elektronskom poštom sa servera, čija adresa se završava sa .gov i dodala da dobitnici jedino plaćaju troškove za vizu u ambasadi.

Ovaj program za dobijanje „zelenih” kartona, zvanično nazvan Diversiti viza program, je za ljude koji nemaju legalni osnov za iseljavanje u SAD, rekla je Grakon dodajući da svi koji se prijave ove godine i dobiju iseljeničku vizu mogu da emigriraju tek 2014. godine.

Ona je objasnila da legalno iseljeničku vizu mogu da traže rođaci ili poslodavci, a da se za lutriju mogu prijaviti svi koji su završili srednju školu ili imaju dvogodišnje radno iskustvo na poslovima za koje treba dve godine obuke ili školovanja i dodala da postoji spisak tih zanimanja na sajtu Stejt dipartmenta.

Fonet

objavljeno: 25.09.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.