Izvor: Southeast European Times, 29.Jul.2009, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija poziva na liberalizaciju viza ove godine

29/07/2009

TIRANA, Albanija -- Ministar inostranih poslova Lulzim Baša izjavio je u utorak (28. jul) da je optimista da će EU ove godine izvršiti procenu Albanije u pogledu liberalizacije viznog režima i da će uskoro "otvoriti vrata Albancima". Tokom posete Briselu Baša je rekao da je EU fokusirana na dalje proširenje. U ponedeljak, lokalni mediji su izvestili da EU odlaže procenu zahteva Albanije za status kandidata zbog prolongiranja izbornog procesa.

U međuvremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << opoziciona Socijalistička partija (SP) usvojila je u utorak rezoluciju kojom se kritikuju izbori od 28. juna "kao propuštena prilika za potvrdu međunarodnih izbornih standarda" i odbacuju zvanični rezultati kao "neprihvatljivi zbog prevare". Vladajuća Demokratska partija ostaje na vlasti, nakon što je udružila snage sa malom levičarskom koalicijom Socijalistički pokret za integraciju. SP kaže da će učestvovati u novom parlamentu, ali planira da istraži, kako to naziva, "izborni kriminal". (Top Čenel, Ora Njuz, Šekuli, Telegrafi - 28/07/09)
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.