Izvor: TangoSix.rs, 23.Feb.2016, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Air Transport World“ nagradio „Wizz Air“ u kategoriji „Value Airline of the Year“

„Low-cost“ kompanija Viz er (Wizz Air) nagrađena je u kategoriji „Value Airline of the Year“ od strane časopisa „Air Trasnport World“ (ATW). Priznanje je uručeno na 42. godišnjoj dodeli nagrada za dostignuća u avio-saobraćaju na gala večeri u Singapuru, rečeno je u Vizu.
– Počastvovani smo zbog priznanja koje ova prestižna nagrada nosi. U 2016. ćemo stvoriti još prilika šireći našu mrežu –  izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << je Jožef Varadi, generalni direktor Viz era kome je uručena nagrada.
Navodi se i da je ova „low-cost“ kompanija prevezla preko 19 miliona putnika u 2015. godini što je povećanje od 22 % u odnosu na 2014. i da je 11 novih Erbusovih aviona u floti otvorilo oko 400 novih radnih mesta čime je kompanija dostigla broj od 2600 zaposlenih.
Viz er podseća da je tokom 2015. uspela da izađe na Londonsku berzu, promenila izgled aviona, ostvarila rekordnu narudžbu novih 110 aviona A321neo na „Paris Air Show“ i obezbedila ulazak u saobraćaj prvog A321 – čime je postala prva avio-kompanija u Evropi koja koristi ovaj tip aviona sa 230 sedišta. Viz je proslavio i stomilionitog putnika.
Na ovogodišnjoj gala večeri ATW je uručio nagrada i Etihad ervejzu (Etihad Airways) za avio-kompaniju godine.
The post „Air Transport World“ nagradio „Wizz Air“ u kategoriji „Value Airline of the Year“ appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.