Abramovič u problemu zbog politike i špijuna

Izvor: Radio 021, 20.Maj.2018, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abramovič u problemu zbog politike i špijuna

Milijarderu Romanu Abramoviču, 13. najbogatijem čoveku u Britaniji, istekla je viza koja se dodeljuje investitorima.

BBC navodi da mu obnavljanje vize traje duže nego uobičajeno i podseća da se ovo dešava tokom povećanih diplomatskih napetosti između Londona i Moskve nakon trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Solzberiju 4. marta.

Upitan o Abramovičevoj vizi, ministar odbrane Britanije Ben Volas rekao je za BBC da ne komentarišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pojedinačne slučajeve.

Iz Abramovičeve kancelarije stigao je sličan odgovor. Abramovičeva viza istekla je pre tri nedelje. Izveštač BBC za unutrašnju politiku Danijel Sendfor naveo je da Abramovič po svoj prilici nesmetano posluje u Rusiji, bez mešanja Kremlja, što nagoveštava da je Abramovič blizak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

On je naglasio da nije u potpunosti jasno da li je kašnjenje njegove nove vize na bilo koji način povezano sa pogoršanjem odnosa Britanije i Rusije.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.