Žudnja za slatkišima ukazuje na slabiji imunitet

Izvor: Blic, 26.Apr.2011, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žudnja za slatkišima ukazuje na slabiji imunitet

Višak kilograma, često konzumiranje slatkiša i nedovoljan unos tečnosti samo su neki od faktora koji slabe imunitet, poručuju britanski stručnjaci. Evo šta su oni izdvojili kao sedam uzroka koji su najbogubniji po naš imunitet.

Ne možete bez slatkiša: Studija koju su sproveli američki stručnjaci pokazuje da 100 g šećera dnevno (na primer tri limenke gaziranog pića) pet sati nakon konzumacije znatno oštećuje sposobnost belih krvnih ćelija da ubiju bakterije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ne pijete dovoljno vode: Telu je potrebno dosta vode kako bi izbacilo otrove, a kafa i čaj su takođe prihvatljivi izvori. To se ne dešava kod osoba koje su stalno dehidrirane.

Imate popriličan višak kilograma: Višak kilograma šteti srcu, mozgu i drugim organima. Imajte na umu da preterana kilaža može da izazove hormonsku neravnotežu i upale koje slabe imunitet.

Nos vam je jako suv: Nos koji curi možda vas iritira, ali to je vrlo dobra zaštita protiv prehlade i gripa. Sluz zarobljava viruse i izbacuje ih iz tela. Ako su vam nosnice previše suve, mikrobima je ulazak u vaše telo olakšano. Ako je suvoća privremeni problem, ovlažite nosne prolaze slanom otopinom iz apoteke. Ali ako je suvoća hronična, posetite lekara kako biste otkrili pravi uzrok.

Stalno ste pod stresom: Prema izveštaju Britanskog zdravstvenog centra, dugotrajni stres slabi imunološki odgovor organizma.

Svaki čas ste prehlađeni: To znači da vam je imunitet prilično slab. Odrasla osoba tokom sezone u proseku dobije jednu do tri prehlade koje traju tri do četiri dana. Sve preko toga ukazuje na to da vam je imunitet narušen.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žudnja za slatkišima otkriva slab imunitet

Izvor: S media, 26.Apr.2011

Šećer onesposobljava bela krvna zrnca, dehidracija sprečava telo da se oslobodi toksina, a suve nozdrve su pozivnica na gozbu bakterijama i virusima. Saznajte koji su to uzroci koje su britanski stručnjaci izdvojili kao najpogubnije za naš imunitet...Neutaživa želja za slatkišima: Studija američkih...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.