Žudnja za slatkišima otkriva slab imunitet

Izvor: S media, 26.Apr.2011, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žudnja za slatkišima otkriva slab imunitet

Šećer onesposobljava bela krvna zrnca, dehidracija sprečava telo da se oslobodi toksina, a suve nozdrve su pozivnica na gozbu bakterijama i virusima. Saznajte koji su to uzroci koje su britanski stručnjaci izdvojili kao najpogubnije za naš imunitet.

Neutaživa želja za slatkišima: Studija američkih stručnjaka pokazuje da 100 grama šećera dnevno pet sati posle konzumacije ozviljno oštećuje sposobnost belih krvnih ćelija da ubiju bakterije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Osam čaša vode na dan: Telu je voda potrebna da bi izbacilo otrove. Ukoliko ste neprestano dehidrirani, to je nemoguća misija.

Debljina: Višak kilograma šteti srcu, mozgu i drugim organima, može da izazove hormonsku neravnotežu i upale koje slabe imunitet.

Ne zanemarujte znake konjuktivitisa

Promene na noktima najavljuju bolesti

Krpelj nas vreba iz trave

Suve nozdrve: Nos koji curi možda iritira, ali nas štiti od prehlade i gripa. Sluz zarobljava viruse i izbacuje ih iz tela. Ako su vam nozdrve previše suve, mikrobima je olakšan ulazak u telo. Pokušajte sa slanim rastvorima morske soli ukoliko je problem privremen, ali ako je tegoba hronična, posetite lekara.

Stalno ste pod stresom: Prema izveštaju Britanskog zdravstvenog centra, dugotrajni stres slabi imunološki odgovor organizma.

Često ste prehlađeni: Odrasla osoba tokom sezone u proseku dobije jednu do tri prehlade koje traju tri do četiri dana. Sve preko toga ukazuje na slab imunitet.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.