Žene troše više vremena odmeravajući druge žene nego muškarce

Izvor: Blic, 15.Nov.2012, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene troše više vremena odmeravajući druge žene nego muškarce

Sve više žena se danas okreće za drugim ženama, nego za zgodnim tipovima na ulici, a ono što ih najčešće zanima je kako je konkurencija obučena, koliko celulita ima, kakvu frizuru nosi i slično, zaključak je jedne ankete.

Anketa koju je sprovela jedna kompanija za proizvodnju kupaćih kostima svedoči o tome da žene na drugim ženama procenjuju apsolutno sve, od glave do pete i to samo u roku od nekoliko sekundi. U toku ovog "skeniranja" primete frizuru, brendiranu odeću >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili obuću, da li druga žena ima silikonske implante i slično.

Polovina od 2.000 anketiranih žena je priznalo da uživa u poređenju sa svojim koleginicama, drugaricama ili ženama koje sretnu na ulici. 80 odsto žena je priznalo i da se ovim hobijem najrađe bave na plaži, gde mogu da vide najviše detalja.

Zanimljiva informacija je i da je jedna trećina anketiranih istakla da su češće impresionirane izgledom tela neke druge žene, nego građom i izgledom nekog muškarca. Jedna od deset žena uvek želi da izgleda bolje od konkurencije, a polovina ispitanica kazala je da često daju komplimente nepoznatim ženama, uglavnom hvaleći njihovu odeću.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šta žene primećuju na drugim ženama?

Izvor: medio.rs, 15.Nov.2012

Žene provode više vremena odmeravajući druge žene nego muškarce zato što žele da vide šta „konkurencija nosi, koliko celulita imaju, kako im izgleda kosa i koliko su mršave, rezultati su nove studije.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.