Zbog čega još uvek ne znamo koja zemlja je povukla priznanje tzv. Kosova: Postoji dobar razlog za to

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2019, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog čega još uvek ne znamo koja zemlja je povukla priznanje tzv. Kosova: Postoji dobar razlog za to

Dačić je na rekao na pres konferenciji, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Nikaragve Denisom Monkadom da Priština sada ne zna koga da zove.

Lista zemalja koje su priznale nezavisnost tzv. Kosova se topi i topiće se još, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da zbog Prištne ne može da kaže ime 14. zemlje koja je preispitala stav oko nezavisnosti tzv. Kosova i povukla ga, dok u Beograd ne stigne zvanična nota.

- Čim ta nota >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stigne u ministarstvo, objaviću ime te zemlje, a to će biti brzo. To je 14. zemlja koja je precizirala svoj stav i Priština više ne može da je drži na listi zemalja koje su priznale (tzv.) Kosovo - rekao je Dačić.

- Ta lista se istopila i topiće se još, obrazložio je i u šali dodao da su to "te klimatske promene o kojima svi pričaju".

On je pojasnio i šta je mislio kada je juče rekao da je suzdržanosti Srbije došao kraj, rekavši da je mislio na onu iz domena Ministarstva spoljnih poslova, koje se odnosi na diplomatske aktivnosti, u cilju smanjenja broja država koje priznaju nezavisnost tzv. Kosova, a koju je međunarodna zajednica zahtevala od Srbije, dok je Priština sa druge strane mogla da nastavi da traži da bude član u međunarodnim organizacijama.

- Nastavićemo svoje aktivnosti, jer moramo da se odbranimo, da Priština ne uđe u organizacije poput Interpola, Uneska - rekao je Dačić.

On je naveo da Srbija mora da radi i na tome da zemlje koje nisu priznale tzv. Kosove učvrste te svoje pozicije i ostanu pri takvom stavu.

Dačić je dodao da je to sve govorio povodom izjave kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija o širenju diplomatske mreže Kosova, o njavama da ih Kongo priznaje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.